Srbija bez GMO: Dva zakona, 20 godina - 1 od 15 projekata za koje grad Kragujevac raspodeljuje sredstva

Srbija bez GMO: Dva zakona, 20 godina - 1 od 15 projekata za koje grad Kragujevac raspodeljuje sredstva

Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata po Javnom konkursu za raspodelu sredstava udruženjima/organizacijama za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca u 2020. godini, na osnovu člana 16. Pravilnika o načinu, postupku i kriterijumima za ostvarivanje prava za dodelu sredstava za podsticanje programa/projekata ili nedostajućeg dela sredstava iz budžeta grada Kragujevca za realizaciju programa/projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja („Sl.list grada Kragujevca“ broj 4/20) na sednici održanoj 23. juna 2020. godine, utvrdila je konačnu listu vrednovanja i rangiranja projekata prijavljenih na Javni konkurs za raspodelu sredstava udruženjima/organizacijama za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca u 2020. godini:

 1. Udruženje Zeleni mir Srbija: Korakom upoznajmo i zaštitimo našu prirodu
 2. Klub akcijaša i volontera Kragujevca: Dobrovoljne ekološke radne akcije
 3. Planinarsko društvo Žeželj Planina je tu: korak za kvalitetniji život
 4. Udruženje Zeleni mir Srbije: Mali botaničari
 5. Zavičajno udruženje Mihailo Petrović: Ekološko uređenje Vlakče 2020.
 6. Udruženje građana Stakleno zvono: Mesečni izveštaj o stanju životne sredine u gradu Kragujevcu
 7. Udruženje Rosa KG: Štednja vode je ulaganje u budućnost
 8. Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj: Festival ekoloških predstava "Crveno, Pozor! (ište), Zeleno"
 9. Udruženje za promociju i ekološki marketing prirodnih vrednosti Ekomar: Digitalni registar zagađivača na teritoriji grada Kragujevca - Od objave do akcije
 10. Udruženje Edukacija, umetnost, kultura, obrazovanje, sport: Zelena oaza i kodovi u našim školama i parkovima
 11. Udruženje građana Ekspres: Eko minute
 12. Udruženje mladih entuzijasta: Eco Street Party
 13. Udruženje Prvi prvi na skali: Srbija bez GMO - Dva zakona, 20 godina
 14. Gljivarsko društvo Šumadije: 20 izložba gljiva Kragujevac
 15. Odred izviđača Artem: Biodiverzitet i održivo korišćenje prirodnih resursa planine Bešnjaja

Konačna lista utvrđena je na osnovu preliminarne liste vrednovanja i rangiranja projekata prijavljenih na Javni konkurs za raspodelu sredstava udruženjima/organizacijama za realizaciju projekata u oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca u 2020. godini, na koju u utvrđenom roku nije bilo prigovora.

Ovu listu objaviti na zvaničnoj internet stranici Grada www.kragujevac.rs i oglasnoj tabli Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

Predsednik komisije Zoran ProkićIzvor: Grad Kragujevac


Izvod iz projekta Srbija bez GMO - Dva zakona, 20 godina

Pregled aktivnosti

 • Javni skup u pokretu "Srbija bez GMO"
 • Projekcija ekoloških dokumentarnih filmova - dugometražnih i kratkometražnih
 • Predavanja: "Samodovoljnost u proizvodnji hrane u uslovima globalizacije proizvodnje i potrošnje hrane" i "Srbija i GMO - prošlost, sadašnjost i budućnost"
 • Tribina "Agroekonomski pokazatelji štetnosti GMO za Srbiju"
 • Promocija knjige "GM sistemi ishrane i njihov ekonomski uticaj"
Uskoro detaljno predstavljanje...

SRBIJA BEZ GMO FB STRANA, FB GRUPA
KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA


ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19ČEKAJUĆI VETAR, 21. 6. 2020. (59:10)


PREPORUKE PPNS

VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOMGM SISTEMI ISHRANE I NJIHOV EKONOMSKI UTICAJ - TATJANA BRANKOV, KOVILJKO LOVRE: ZAVRŠNE NAPOMENEPROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ: VREME GMO JE PROŠLO, DOLAZI VREME GEO - GENETIČKI ’EDITOVANIH’ ORGANIZAMADR STOJKOVIĆ: ZLOUPOTREBA GMO MOGUĆA I SA LJUDSKIM EMBRIONOM (2017); PROTIV GMO - ONO ŠTO NE ZNAMO, NE TREBA DA NUDIMO (2012)

 

ARHIVA PPNS

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

 PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html