Suja: Mi nemamo GMO, a Koka-kola ima GMO u svojim proizvodima

Suja: Mi nemamo GMO, a Koka-kola ima GMO u svojim proizvodima

Kompanija Koka-kola objavila je 2016. godine da investira u Suju, američku kompaniju sa sedištem u San Dijegu koja je specijalizovana za organske, hladno ceđene sokove.

Suja je pokrenuta 2012. godine, a već početkom 2015. zauzela je drugo mesto na Forbsovoj listi najperspektivnijih kompanija u zemlji. Investicija Koka-kola je otvorila mogućnosti da se dramatično poveća distribucija ove kompanije.

O tome kako je došlo do ulaganja, za sajt Koka-kole govorio je suosnivač Suje i izvršni direktor Džef Črč. Sledi deo intervjua.

We’re non-GMO, and Coke has GMO in their products

 - Prošle godine, otprilike u ovo vreme, imali smo zaista veliki uspeh u tome što su se naši proizvodi mogli naći ne samo u prodavnicama organske hrane, već i u konvencionalnim bakalnicama. Veoma smo dobro prošli u Targetu, kao i u Publiksu, Krogeru, Kostko-u.

Ponekad se pitate, pa, odlično je ako možete da osvojite prodavnice sa organskom hranom, ali da li možete da se probijete u većim trgovinama?

- Uradili smo studiju sa Targetom sa svih 1.799 njihovih prodavnica širom zemlje. Podelili smo po prodavnicama koje imaju više od 52.000 dolara prihoda domaćinstava, što je prosek u Sjedinjenim Državama, i one koje imaju manje od toga. One koje su imale manje prihoda bile su samo jednu turu nedeljno u zaostatku. Suja svuda dobro prolazi, a mi smo jedini brend koji ima organski, ne-GMO sok, ceđen pod visokim pritiskom, a košta ispod četiri dolara.

Jedna od stvari koja nam je bila izuzetno važna je da ne pokušavaju da nas promene. Mi smo 100% organski; to je jedna od naših "zaštitnih ograda". Mi nismo GMO. Želeli smo da budemo sigurni da neće biti uticaja na nas da to promenimo.

Zapravo sam se sreo sa Setom Goldmanom iz firme Honest Tea (koju je kupila Koka-kola) i vodio sam razgovor s njim o tome kako to funkcioniše i kako ide. Rekao mi je da danas koriste osam puta više organskih sastojaka i proizvoda koji nisu GMO nego što su pre ulaganja Koka-kole.

Mi nismo GMO, a Koka-Kola ima GMO u svojim proizvodima

Kako su vaši potrošači reagovali na vest o investiranju Koka-kole? Čitao sam blogove, i neki od vaših potrošača ne vole što je Koka-kola uključena.

- Znali smo da ćemo imati negativne reakcije nekih naših potrošača na pitanja vezana za GMO. Mi nismo GMO, a Koka-Kola ima GMO u svojim proizvodima. Bili smo veoma iskreni i otvoreni u vezi s tim. Rekli smo da razumemo njihovu zabrinutost i zamolili da ostanu uz nas i smatraju da ćemo biti odgovorni po pitanjima organskih i proizvoda koji nisu GMO.

Mi nemamo nameru da se menjamo, a Koka-kola nema nameru da menja nas. U samom početku sam imao razgovor s visokim čelnicima Koka-kole da će tako biti.

Lično sam bio veoma revnosan u objašnjavanju na Fejsbuku i društvenim mrežama zašto smo prihvatili ovu investiciju. Naša misija bila je demokratizacija organskog soka koji nije GMO i stavljanje istog na raspolaganje masama po pristupačnoj ceni. A jedini način na koji to zaista možete učiniti je kapital i distribucija. Ako je vaš cilj da imamo više proizvoda koji nisu GMO na tržištu, zašto ne biste želeli da proširite svoju distribuciju sa, recimo, 15.000 domaćinstava na 150.000 domaćinstava?

We’re non-GMO, and Coke has GMO in their products

Razgovarao Skot Leit 
Izvor: Kompanija Koka-kola 
Obrada: Prviprvinaskali.com


ARHIVA PPNS

FUD VOČ: SLATKA PIĆA PROBLEMATIČNA - KALORIČNA, NEHRANLJIVA; KOKA-KOLA: NAPICI NEPOVEZANI SA NEZDRAVIM POVEĆANJEM TEŽINE (VIDEO)

KOKA-KOLA I PEPSI SPONZORIŠU ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE, ALI SE BORE PROTIV NJIHSIJETL DRASTIČNO OPOREZUJE GAZIRANA PIĆA ZBOG ŠTETNOSTI

KORPORACIJE SPONZORIŠU PREDSEDAVANJA EUVODA KAO JAVNO DOBRO ILI STRATEŠKI INTERES

A PLASTIC SURGERY: COCA COLA’S HIDDEN SECRETS (VIDEO, 42:31)HRANA BUDUĆNOSTI ILI BIOTERORIZAM

GM SISTEMI ISHRANE I NJIHOV EKONOMSKI UTICAJ - TATJANA BRANKOV, KOVILJKO LOVRE: SRBIJA

GOLI JE CINIZAM ’PREPORUKA’ DA SE TRČI OKOLO PO TUĐA ZNANJA I TEHNOLOGIJU!

ZNATE LI VI ŠTA JE TO ČERI PARADAJZ? MODIFIKACIJA GENA JEDNE ODVRATNE ŽIVOTINJE I JEDNE BILJKE 

 

DR STOJKOVIĆ: ZLOUPOTREBA GMO MOGUĆA I SA LJUDSKIM EMBRIONOM (2017); PROTIV GMO - ONO ŠTO NE ZNAMO, NE TREBA DA NUDIMO (2012)

PO ZAKONU O GMO, U SRBIJI ZABRANJENO OKO ČETIRI TONE POŠILJAKA, ALI KONTROLISANO TEK 4-7% OD 2013. DO 2017.

 

VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOM


 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

 

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 


ARHIVA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


PRVI PRVI NA SKALI 
FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html